Bavarois van speculoos

 

Bavarois van speculoos

Met een beetje geduld kan jij een chique bavarois met Lotus Speculoos opdienen. Het is minder moeilijk dan je denkt. En de smaak? Mmmm!

  • 45 g Lotus Speculoos
  • 3 Eieren
  • 48 g Suiker
  • 4 g Gelatine
  • 160 ml Melk
  • 160 ml Room (40%)
  • 1 Kaneel stokje
  • Springvorm 4cm hoog (12 cm)
  • 45 g Lotus Speculoos
  • 3 Eieren
  • 48 g Suiker
  • 4 g Gelatine
  • 160 ml Melk
  • 160 ml Room (40%)
  • 1 Kaneel stokje
  • Springvorm 4cm hoog (12 cm)
  • 70 g Lotus Speculoos
  • 4 Eieren
  • 75 g Suiker
  • 6 g Gelatine
  • 250 ml Melk
  • 250 ml Room (40%)
  • 1 Kaneel stokje 
  • Springvorm 4cm hoog (15 cm)
Kook je voor
Start met de Kookmodus
  • 1

    Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken

  • 2

    Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water

  • 3

    Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème

  • 4

    Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème

  • 5

    De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel

  • 6

    Laat deze crème zeker niet koken

  • 7

    Vermeng met de uitgeknepen gelatine

  • 8

    Klop de room niet te stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème

  • 9

    Vermeng dan met de verkruimelde Lotus Speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm

  • 10

    Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast

  • 11

    Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien

Stap
01
11

Bavarois van speculoos

Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken

Stap
02
11

Bavarois van speculoos

Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water

Stap
03
11

Bavarois van speculoos

Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème

Stap
04
11

Bavarois van speculoos

Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème

Stap
05
11

Bavarois van speculoos

De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel

Stap
06
11

Bavarois van speculoos

Laat deze crème zeker niet koken

Stap
07
11

Bavarois van speculoos

Vermeng met de uitgeknepen gelatine

Stap
08
11

Bavarois van speculoos

Klop de room niet te stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème

Stap
09
11

Bavarois van speculoos

Vermeng dan met de verkruimelde Lotus Speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm

Stap
10
11

Bavarois van speculoos

Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast

Stap
11
11

Bavarois van speculoos

Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien

Vorige
Volgende

ONZE KLASSIEKERS

Speculoospasta

Suzy wafel

Speculoos

Zebra

Frangipane

Dinosaurus met chocolade