Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

 

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Is een glas voor jou halfleeg of halfvol? Deze glaasjes zijn in ieder geval in een oogwenk leger dan leeg! Luchtige mascarpone, frisse aardbeien en verkruimelde Lotus Speculoos. Bijna te mooi om op te eten! …Eh ja: bijna.

  • 50 g Lotus Speculoos
  • 175 g Aardbeien
  • 85 g Mascarpone
  • 1,5 el Bloemsuiker
  • 1 Ei
  • 3 g Vanillesuiker
  • 2 Glaasjes
  • 100 g Lotus Speculoos
  • 350 g Aardbeien
  • 170 g Mascarpone
  • 3 el Bloemsuiker
  • 2 Eieren
  • 5 g Vanillesuiker
  • 4 Glaasjes
  • 150 g Lotus Speculoos
  • 500 g Aardbeien
  • 250 g Mascarpone
  • 4 el Bloemsuiker
  • 2 Eieren
  • 8 g Vanillesuiker
  • 6 Glaasjes
Kook je voor
Start met de Kookmodus
  • 1

    Klop het eiwit samen met de suiker tot sneeuw

  • 2

    Roer de eierdooier(s) met de mascarpone en de vanillesuiker

  • 3

    Voeg hierbij voorzichtig het wit

  • 4

    Snijd nu de aardbeien (in de lengte) in 2

  • 5

    In elk kommetje: verkruimelde Lotus Speculoos met daarop de gesneden aardbeien rondom tegen de glaswand. Bedek dit met een laagje van de mascarponebereiding

  • 6

    Herhaal dit tot juist onder de bovenrand. Eindig altijd met een laagje mascarponeroom en daarop nog een halve aardbei als 'kers op de taart'

  • 7

    Stop de kommetjes voor minstens 12 uur in de koelkast

Stap
01
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Klop het eiwit samen met de suiker tot sneeuw

Stap
02
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Roer de eierdooier(s) met de mascarpone en de vanillesuiker

Stap
03
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Voeg hierbij voorzichtig het wit

Stap
04
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Snijd nu de aardbeien (in de lengte) in 2

Stap
05
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

In elk kommetje: verkruimelde Lotus Speculoos met daarop de gesneden aardbeien rondom tegen de glaswand. Bedek dit met een laagje van de mascarponebereiding

Stap
06
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Herhaal dit tot juist onder de bovenrand. Eindig altijd met een laagje mascarponeroom en daarop nog een halve aardbei als 'kers op de taart'

Stap
07
07

Lekkere aardbeienkommetjes met speculoos

Stop de kommetjes voor minstens 12 uur in de koelkast

Vorige
Volgende

ONZE KLASSIEKERS

Speculoospasta

Suzy wafel

Speculoos

Zebra

Frangipane

Dinosaurus met chocolade