Bavarois van speculoos
Met een beetje geduld kan jij een chique bavarois met Lotus Speculoos opdienen. Het is minder moeilijk dan je denkt. En de smaak? Mmmm!
- 40 minuten bereiden in 11 stappen

- 45 g Lotus Speculoos
- 3 Eieren
- 48 g Suiker
- 4 g Gelatine
- 160 ml Melk
- 160 ml Room (40%)
- 1 Kaneel stokje
- Springvorm 4cm hoog (12 cm)
- 45 g Lotus Speculoos
- 3 Eieren
- 48 g Suiker
- 4 g Gelatine
- 160 ml Melk
- 160 ml Room (40%)
- 1 Kaneel stokje
- Springvorm 4cm hoog (12 cm)
- 70 g Lotus Speculoos
- 4 Eieren
- 75 g Suiker
- 6 g Gelatine
- 250 ml Melk
- 250 ml Room (40%)
- 1 Kaneel stokje
- Springvorm 4cm hoog (15 cm)
-
1
Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken
-
2
Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
-
3
Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème
-
4
Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème
-
5
De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel
-
6
Laat deze crème zeker niet koken
-
7
Vermeng met de uitgeknepen gelatine
-
8
Klop de room niet te stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème
-
9
Vermeng dan met de verkruimelde Lotus Speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm
-
10
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
-
11
Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien

Bavarois van speculoos
Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken
Bavarois van speculoos
Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken
Bavarois van speculoos
Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
Bavarois van speculoos
Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
Bavarois van speculoos
Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème
Bavarois van speculoos
Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème
Bavarois van speculoos
Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème
Bavarois van speculoos
Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème
Bavarois van speculoos
De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel
Bavarois van speculoos
De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel
Bavarois van speculoos
Laat deze crème zeker niet koken
Bavarois van speculoos
Laat deze crème zeker niet koken
Bavarois van speculoos
Vermeng met de uitgeknepen gelatine
Bavarois van speculoos
Vermeng met de uitgeknepen gelatine
Bavarois van speculoos
Klop de room niet te stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème
Bavarois van speculoos
Klop de room niet te stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème
Bavarois van speculoos
Vermeng dan met de verkruimelde Lotus Speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm
Bavarois van speculoos
Vermeng dan met de verkruimelde Lotus Speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm
Bavarois van speculoos
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Bavarois van speculoos
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Bavarois van speculoos
Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien
Bavarois van speculoos
Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien