Biscoff® cheesecake

Iedereen houdt van cheesecake. Met een vleugje Biscoff® is het resultaat nóg verrassender!

Ingrediënten

Voor 12 porties

Biscoff® bodem:

  • 325 g Biscoff® crumbs
  • 140 g ongezouten boter (gesmolten)

Cheesecake:

  • 900 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 150 g witte kristalsuiker
  • 15 g maïszetmeel
  • 240 g Biscoff® speculoospasta
  • 80 g zure room (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 3 eierdooiers (kamertemperatuur)

Versiering:

  • 200 g Biscoff® speculoospasta of topping
  • Biscoff® koekjes als versiering (grof verkruimeld)

Klaar in 21 stappen

  • 1

    Maak eerst de korst: Verwarm de oven voor op 175°C.

  • 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter om aanbakken te voorkomen.

  • 3

    Wikkel de buitenkant in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie zo'n 3-5 cm uitsteekt boven de zijkanten van de springvorm. Zo kan er tijdens het bakken geen water in komen. Gebruik indien nodig meerdere lagen.

  • 4

    Meng de Biscoff® crumbs met de gesmolten boter.

  • 5

    Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan om een dikke bodem te vormen. Strijk gelijkmatig uit met een lepel of de bodem van een glas.

  • 6

    Bak de bodem 10 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen.

  • 7

       Begin met de bereiding van de cheesecake: Verwarm de oven voor op 175°C.

  • 8

    Meng in een keukenmachine de zachte roomkaas, het maïszetmeel en de kristalsuiker gedurende 2 minuten tot een gladde massa.

  • 9

    Doe de Biscoff® speculoospasta en de zure room bij het roomkaasmengsel. Meng gedurende 1 minuut. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.

  • 10

    Zet een kookpan met water op het vuur voor de au bain-marie. Zorg ervoor dat je voldoende water hebt om de springvorm zo'n 3 cm onder te zetten.

  • 11

    Doe de eieren en eierdooiers een voor een bij het cheesecakebeslag. Zorg ervoor dat elk ei volledig gemengd is alvorens een volgende toe te voegen.

  • 12

    Zet de keukenmachine na het laatste ei uit. Meng het beslag zeker niet te lang.

  • 13

    Giet het beslag in de springvorm met de bodem.

  • 14

    Zet de cheesecake in een grote braadslede in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslede rondom de springvorm. Let op dat er geen water op de cheesecake spat.

  • 15

    Bak 1 uur op 175°C tot de cake goudbruin is en in het midden een beetje wiebelt. Zet de oven uit en laat de ovendeur met behulp van een houten lepel openstaan op een kier. 

  • 16

    Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan. De cheesecake zal verder garen tijdens het afkoelen van de oven. Haal de cheesecake vervolgens uit de oven, laat hem volledig afkoelen op het aanrecht en zet hem tot slot minstens 8 uur in de koelkast.

  • 17

    Haal de afgekoelde cheesecake uit de springvorm en plaats op een serveerbord.

  • 18

    Voor de topping: smelt eerst de Biscoff® speculoospasta of topping (je kan beide gebruiken) gedurende 20 seconden in de magnetron of au bain-marie.

  • 19

    Giet de gesmolten Biscoff® speculoospasta over de cheesecake en strijk glad.

  • 20

    Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff® speculoospasta opgesteven is.

  • 21

    Haal de cheesecake vervolgens uit de koelkast en versier de randen met de grof verkruimelde Biscoff® koekjes.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje Biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie.

Biscoff® blondie

Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?