Ingrediënten
Taart:
- 320 g lichtbruine suiker
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 210 g Biscoff® speculoospasta
- 170 g yoghurt (kamertemperatuur)
- 180 ml plantaardige olie
- 3 tl vanille-extract
- 3/4 tl zout
- 300 g bloem
- 2 tl bakpoeder
Versiering:
- 450 g Biscoff® speculoospasta
- 75 g Biscoff® crumbs
- 40 g witte chocolade (fijngehakt)
- 14 Biscoff® koekjes
Klaar in 10 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
-
2
Klop de eieren en de suiker 1 minuut tot een luchtig mengsel.
-
3
Klop er de Biscoff® speculoospasta door. Laat de Biscoff® speculoospasta eventueel eerst 15 seconden smelten in de magnetron.
-
4
Voeg de yoghurt, de olie, het vanille-extract en het zout toe en klop tot een glad mengsel.
-
5
Doe het mengsel in de keukenmachine. Zeef er de bloem bij en voeg het bakpoeder toe. Meng met de menghaak tot een gladde massa.
-
6
Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Als je met een tandenstoker in de taart prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de taart klaar.
-
7
Laat de taart 20 minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de bakvorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.
-
8
Bestrijk de afgekoelde taart met behulp van een spatel met Biscoff® speculoospasta. Als je wil, kan je een mooi wervelpatroon maken.
-
9
Bestrooi eerst met Biscoff® crumbs en vervolgens met wat gehakte witte chocolade.
-
10
Snijd de taart in vierkante stukjes en leg op elk stukje een Biscoff® koekje.
Ontdek hier meer recepten
GAUFRES BISCOFF®
Il n’y a pas de meilleure façon de commencer la journée qu’avec une portion de gaufres toutes chaudes. Si, il y en a une : agrémenter les gaufres de Biscoff®!
Biscoff® blondie
Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!
Muffin met Biscoff® en witte chocolade
Biscoff® en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge biscoff® speculoospasta