Ingrediënten
- 600 g Biscoff® speculoospasta
- 4 eieren + 4 eierdooiers
- 420 g basterdsuiker
- 450 g zure room
- 300 g karnemelk
- 3 g vanille
- 100 g neutrale plantaardige olie
- 100 g ongezouten boter (gesmolten)
- 750 g bloem
- snufje zout
- 24 g bakpoeder
- 8 g natriumbicarbonaat
- 300 g witte chocoladedruppels
Versiering:
- Biscoff® speculoospasta
- Biscoff® koekje
Klaar in 11 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom. Klop samen tot een lichte romige structuur.
-
3
Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel.
-
4
Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
-
5
Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.
-
6
Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.
-
7
Lepel het beslag in de muffinvorm. Vul de vormpjes voor 2/3de met beslag
-
8
Bak de muffins 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 15 tot 20 minuten, of tot ze volledig gebakken zijn en een goudbruine bovenkant hebben.
-
9
Laat de muffins afkoelen.
-
10
Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.
-
11
Doe de Biscoff® speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff® koekje op.
Ontdek hier meer recepten
GAUFRES BISCOFF®
Il n’y a pas de meilleure façon de commencer la journée qu’avec une portion de gaufres toutes chaudes. Si, il y en a une : agrémenter les gaufres de Biscoff®!
Biscoff® iced latte
Een verfrissend drankje dat de geweldige aroma's van Biscoff® en koffie combineert
Gevulde Biscoff® donuts
Geef je donuts een Biscoff® touch: glaceer, vul en versier ze met Biscoff® om je klanten op een originele manier te verwennen.