Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept! 

Ingrediënten

Voor 12 porties

Biscoff® bodem:

  • 250 g Biscoff® koekjes
  • 85 g boter

Vulling:

  • 300 g zachte roomkaas
  • 50 g superfijne suiker
  • 220 g Biscoff® speculoospasta
  • 300 g slagroom

Topping:

  • 270 g Biscoff® speculoospasta
  • 12 Biscoff® koekjes

Klaar in 10 stappen

  • 1

    Maal de Biscoff® koekjes fijn in een keukenmachine (of gebruik kant-en-klare Biscoff® crumbs). Voeg de gesmolten boter en suiker toe en meng.

  • 2

    Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan om een dikke korst te vormen. Zet in de koelkast.

  • 3

    Doe de zachte roomkaas en de superfijne suiker in een grote mengkom en klop tot een gladde en luchtige massa.

  • 4

    Voeg de Biscoff® speculoospasta toe en klop tot een egaal mengsel.

  • 5

    Voeg de slagroom toe en blijf kloppen tot het mengsel stevig is.

  • 6

    Schep met een grote lepel enkele toefjes van het beslag op de korst.

  • 7

    Voeg met een kleine lepel hier en daar enkele toefjes speculoospasta toe tussen het beslag. Doe dit tot al het beslag overgebracht is naar de vorm en de bovenkant zo goed als vlak is.

  • 8

    Maak een gemarmerd patroon door met een satéprikker een zigzagbeweging te maken.

  • 9

    Laat een nacht of minstens 8-10 uur in de koelkast staan.

  • 10

    Als de cheesecake afgekoeld en stevig is, snij je hem in kleine vierkantjes en werk je af met een Biscoff® koekje.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte.

 

Biscoff® blondie

Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!

Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje Biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie.