Ingrediënten
- 250 g Biscoff® koekjes of crumbs
- 85 g boter
- 300 g zachte roomkaas
- 50 g superfijne suiker
- 220 g Biscoff® speculoospasta
- 300 ml volle room (40% vet)
- 80 g Biscoff® speculoospasta
Klaar in 8 stappen
-
1
Maal de Biscoff® koekjes of gebruik kant-en-klare Biscoff® crumbs. Meng met de gesmolten boter en de suiker tot een homogeen mengsel. Dit wordt de basis van de cheesecake.
-
2
Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø23 cm) en druk goed aan om een dikke korst te vormen. Zet in de koelkast.
-
3
Neem een grote kom. Klop hierin de roomkaas en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
-
4
Klop in een andere kom de volle room tot er zich piekjes vormen.
-
5
Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
-
6
Bedek de koekjesbodem met de Biscoff® speculoospasta. Strijk glad met een lepel. Schep er het cheesecakemengsel over en zet in de koelkast.
-
7
Laat een nacht of minstens 8-10 uur in de koelkast staan.
-
8
Als de cheesecake afgekoeld en stevig is, smelt je de Biscoff® speculoospasta en doe je de pasta in een spuitzak. Spuit dunne cirkels op de cheesecake. Trek met een satéprikker strepen naar de buitenkant van de cheesecake, zodat er een spinnenweb ontstaat (zie afbeelding). Bewaar in de koelkast en serveer!
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® Halloween-grafsteenmousse
Heerlijk en zoet. Griezelig en spooky. Neem je klanten mee op een Biscoff® Halloweentocht.
Lotus® Madeleine spookje
Spookjes gesignaleerd op het feest! Oef gelukkig zijn het lekkere spookjes met een zachte Madeleine inborst.
Biscoff® Halloween-koekjes
Heerlijk en zoet. Griezelig en spooky. Neem je klanten mee op een Biscoff® koekjes Halloweentocht .