Ingrediënten
Taart:
- 100 g Biscoff® crumbs
- 75 g Biscoff® speculoospasta
- 400 g bloem
- 3 tl bakpoeder
- 1 tl natriumbicarbonaat
- ½ tl zout
- 340 ml karnemelk (volle melk)
- 110 g zure room
- 110 ml plantaardige olie
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 30 g suiker
- 230 g boter (kamertemperatuur)
Botercrème:
- 600 g boter (kamertemperatuur)
- 600 g poedersuiker
- 190 g Biscoff® speculoospasta
- 3/4 tl zout
- 7 el slagroom
Versiering en afwerking:
- 250 g Biscoff® crumbs
- 10 el Biscoff® topping
- Biscoff® koekje
Klaar in 20 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20 cm met bakpapier.
-
2
Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom. Meng ongeveer 3 minuten tot een romig en glad mengsel.
-
3
Doe de karnemelk, de plantaardige olie, het zout, de eieren, de zure room en de Biscoff® speculoospasta in een tweede mengkom en meng met een garde.
-
4
Doe de bloem, het natriumbicarbonaat en het bakpoeder vervolgens in een middelgrote mengkom. Meng met een garde.
-
5
Doe de helft van het droge en de helft van het natte mengsel en de Biscoff® crumbs bij het botermengsel en meng tot een bijna egaal mengsel. Voeg vervolgens de andere helft van het droge en natte mengsel toe en meng.
-
6
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ongeveer 25-30 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Als je met een tandenstoker in de taarten prikt en er blijft geen beslag meer aan kleven, dan zijn ze klaar.
-
7
Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur. Je kan de bakvormen op een rooster zetten, zodat er lucht onderdoor kan. Haal de taarten vervolgens uit de bakvormen.
-
8
Snijd de bovenkant van de taarten af om ze volledig vlak te maken. Zorg ervoor dat elke taart dezelfde dikte heeft.
-
9
Maak nu de botercrème: Doe de boter (kamertemperatuur), de poedersuiker, een snufje zout, de Biscoff® speculoospasta en de slagroom in een kom.
-
10
Mix enkele minuten met een handmixer tot de botercrème een lichte kleur en romige textuur heeft.
-
11
Lepel een klein toefje van de Biscoff® botercrème op een taartplateau. Leg er de eerste laag van de taart op.
-
12
Bestrijk met 1/4 van de Biscoff® botercrème. Verdeel gelijkmatig met een spatel.
-
13
Strooi 1/4 van de Biscoff® crumbs op de botercrème. Maak op dezelfde manier de tweede laag van de taart.
-
14
Leg er de derde laag van de taart op en bestrijk met botercrème.
-
15
Doe wat van de overgebleven botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond om de taart te versieren.
-
16
Zet de taart in de koelkast om de botercrème te laten opstijven.
-
17
Bestrijk de taart met licht gesmolten Biscoff® speculoospasta. Laat de pasta voorzichtig van de randen afdruipen.
-
18
Leg een hoopje Biscoff® crumbs bovenop de taart en werk de randen met behulp van een spuitzak af met toefjes botercrème.
-
19
Versier de zijkant van de taart naar wens met Biscoff® crumbs.
-
20
Werk af met een Biscoff® koekje voor de ultieme final touch.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® panna cotta
Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®.
Versierde Biscoff® Donuts
Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff®.
Biscoff® sheet cake
Een vierkant stukje Biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie.