Biscoff® panna cotta 

Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®. 

Ingrediënten

Voor 10 porties

Vanillelaag:

  • 500 ml slagroom (> 30% vet)
  • 50 g basterdsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 el koud water
  • 1/2 tl vanilleboonpasta of vanille-extract

Biscoff® laag:

  • 800 ml slagroom >30%vet
  • 80 g fijne kristalsuiker (basterdsuiker)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 400 ml Biscoff®® speculoospasta (600 g)

Versiering:

  • Biscoff® crumbs
  • frambozen

Klaar in 10 stappen

  • 1

    Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  • 2

    Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

  • 3

    Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

  • 4

    Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.

  • 5

    Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  • 6

    Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

  • 7

    Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.

  • 8

    Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

  • 9

    Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.

  • 10

    Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® mousse

We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff® versie: smeuïg en overheerlijk!

Biscoff® affogato

Til dit Italiaanse dessert op basis van koffie naar een hoger niveau door een toefje Biscoff® toe te voegen aan de combinatie van vanille-ijs en een shot hete espresso

Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!