Ingrediënten
- 135 g basterdsuiker
- 50 ml water
- 1 el vanille-essence
- 1 el citroensap
- 110 g zelfrijzende bloem
- 2 g zout
- 5 eieren (gescheiden)
- 2 el Biscoff® koekjes (verkruimeld)
Vulling:
- 150 g Biscoff® speculoospasta
- 150 g room (vetarm)
Om te serveren:
- Biscoff® speculoospasta
- Biscoff® koekjes (verkruimeld)
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de eierdooiers los en voeg geleidelijk de suiker toe tot er een dik en romig mengsel ontstaat. Voeg het water, de vanille-essence en het citroensap toe en meng.
-
3
Klop de eiwitten stijf tot er piekjes ontstaan en spatel met een metalen lepel voorzichtig door het eierdooiermengsel.
-
4
Zeef de bloem en voeg het zout toe. Spatel deze droge ingrediënten door het eiermengsel tot het mengsel glad is.
-
5
Schep het mengsel op een met bakpapier beklede en ingevette biscuitplaat van 23 x 32 cm. Bak 12-15 minuten tot de biscuit goudbruin is.
-
6
Stort onmiddellijk uit op een vochtige keukenhanddoek bestrooid met verkruimelde Biscoff koekjes. Verwijder het bakpapier en snij de randen van de biscuit bij. Rol voorzichtig op met behulp van de handdoek (vanaf de korte kant). Laat ongeveer 5 minuten rusten. Ontrol vervolgens de biscuit en laat verder afkoelen.
-
7
Voor de vulling: meng de Biscoff speculoospasta en de room tot een dik en luchtig mengsel. Bestrijk de binnenkant van de biscuit met een dikke laag en rol opnieuw strak op met behulp van de handdoek. Zet 1 uur in de koelkast.
-
8
Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en wat extra verkruimelde Biscoff koekjes, en besprenkel met gesmolten Biscoff speculoospasta.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® latte
Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte.
Bladerdeegboom met biscoff®
Pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. Een kerstboom om van te smullen!
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Je houdt van speculoos en ook van Madeleines, je houdt van zoet maar ook van fris, dan zal deze kaastaart je smaakpapillen in de zevende hemel brengen.