Bladerdeegboom met biscoff®

Pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. Een kerstboom om van te smullen!

Ingrediënten

Voor 6 personen
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 1/2 el gezouten boter
  • 3 el Biscoff® speculoospasta
  • 1 ei (losgeklopt)

Om te serveren

  • Poedersuiker
  • Biscoff® speculoospasta als topping en om te dippen

Klaar in 7 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Leg 1 vel bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de boter en vervolgens met de Biscoff® speculoospasta. Leg er het tweede vel bladerdeeg bovenop.

  • 3

    Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden insnijdingen met een afstand van ongeveer 2 cm. Hou het midden intact (zie afbeelding).

  • 4

    Draai elke strook deeg twee keer rond en druk de uiteinden op de bakplaat. Steek met een stervormpje sterretjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.

  • 5

    Bestrijk alles met het losgeklopte ei.

  • 6

    Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot de kerstboom knapperig en goudbruin is.

  • 7

    Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met gesmolten Biscoff® als versiering.

Ontdek hier meer recepten

Virgin eggnog met Biscoff®

Een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een Biscoff® twist.

Trifle met Lotus® Madeleines en banaan

Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.

Nussecken with Biscoff®

Give this traditional German cookie a twist by dipping it in smooth Biscoff. A fun dessert for everyone!