Ingrediënten
- 500 g Biscoff® speculoospasta
- 400 g Biscoff® koekjes (grof verkruimeld)
- 300 g donkere chocolade
- 375 g ongezouten boter
- 450 g suiker
- 6 eieren (kamertemperatuur)
- 110 g cacaopoeder
- 100 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- Snuifje zout
- 50 g donkere chocolade
Klaar in 13 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Smelt de chocolade en de boter samen au bain-marie.
-
3
Doe de eieren in een grote kom en klop tot een lichte en luchtige massa.
-
4
Voeg de suiker toe en meng tot een schuimige massa. Doe het gesmolten chocolademengsel bij de eieren.
-
5
Zeef in een andere kom de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout. Spatel dit mengsel voorzichtig door de eieren. Meng niet te lang.
-
6
Verkruimel de Biscoff® koekjes grof en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
-
7
Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.
-
8
Bak de brownie 25-30 minuten in de oven.
-
9
Laat afkoelen in de bakvorm, bij voorkeur op een rooster zodat er lucht onderdoor kan.
-
10
Haal uit de bakvorm. Smeer een dikke laag Biscoff® speculoospasta over de brownie. Smelt intussen de donkere chocolade au bain-marie.
-
11
Werk af met dunne lijntjes gesmolten donkere chocolade. Gebruik hiervoor een lepel of kleine spuitzak.
-
12
Ga met een satéprikker of tandenstoker heen en weer over de Biscoff® speculoospasta en chocolade om een veermotief te creëren.
-
13
Laat de brownie volledig afkoelen in de koelkast.
Ontdek hier meer recepten
Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®
Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?
Biscoff® blondie
Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!
Biscoff® milkshake
Klassieke milkshake met een overwachte Biscoff® twist.