Biscoff® mousse

We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff® versie: smeuïg en overheerlijk!

Ingrediënten

Voor 15 porties
  • 500 g Biscoff® crumbs
  • 600 g Biscoff® speculoospasta
  • 12 eieren
  • 120 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 650 ml slagroom

Klaar in 9 stappen

  • 1

    Week de gelatineblaadjes in water.

  • 2

    Meng in een grote kom de eierdooiers en de suiker tot een lichte crème. Klop ongeveer 5 minuten op hoge snelheid tot je een romig mengsel hebt dat verdubbeld of verdrievoudigd is in omvang. 

  • 3

    Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en zet opzij.

  • 4

    Klop in een aparte kom de room tot de consistentie van slagroom en zet opzij.

  • 5

    Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 20 seconden in de magnetron. Doe vervolgens bij het ei-suikermengsel.

  • 6

    Doe een scheutje room in een kleine steelpan en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Verwarm op een middelhoog vuur tot de gelatine gesmolten is. Meng dit ook voorzichtig door het Biscoff® mengsel.

  • 7

    Spatel de slagroom voorzichtig door het Biscoff® mengsel. Voeg vervolgens het eiwit toe met een spatel. 

  • 8

    Bedek de bodem van de serveerglaasjes met een laagje Biscoff® crumbs. Giet de mousse erin. Voeg naar wens halverwege het glaasje een extra laagje Biscoff® crumbs toe en vul verder aan met de mousse. Laat 5-6 uur afkoelen in de koelkast.

  • 9

    Werk de glaasjes met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond af met een toefje Biscoff® speculoospasta.

Ontdek hier meer recepten

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte.

 

Biscoff® panna cotta 

Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®.