Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Je houdt van speculoos en ook van Lotus® madeleines, je houdt van zoet maar ook van fris, dan zal deze kaastaart je smaakpapillen in de zevende hemel brengen.
Bodem:
- 125 g Lotus® Biscoff® original Speculooskoekjes
- 50 g gesmolten boter
Vulling:
- 15 Lotus® Madeleines
- 250 g volle roomkaas (type Philadelphia)
- 305 ml gecondenseerde melk
- 2 el citroensap
- 1 vanillestok (zaadjes verwijderen)
- 125 ml room (40%)
-
1
Neem een springvorm van ⌀18 cm.
-
2
Smelt de boter. Maal de Lotus® Biscoff® original speculoos koekjes fijn in een blender. Voeg de boter toe en meng onder elkaar. Verdeel de speculoos over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de ijskast.
-
3
Meng voor de vulling de roomkaas, gecondenseerde melk, citroensap en vanille zaadjes met een handmixer goed onder elkaar.
-
4
Klop vervolgens de room op tot stijve pieken. Meng de room voorzichtig onder het beslag met een spatel.
-
5
Snij ongeveer 2 cm van de Lotus® Madeleines. Neem de vorm uit de ijskast en schik de madeleines, met de gesneden kant naar beneden, rondom de buitenkant om zo een kraag te vormen (zie foto). Giet het roomkaasbeslag erin en zet in de ijskast voor 12u.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Neem een springvorm van ⌀18 cm.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Neem een springvorm van ⌀18 cm.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Smelt de boter. Maal de Lotus® Biscoff® original speculoos koekjes fijn in een blender. Voeg de boter toe en meng onder elkaar. Verdeel de speculoos over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de ijskast.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Smelt de boter. Maal de Lotus® Biscoff® original speculoos koekjes fijn in een blender. Voeg de boter toe en meng onder elkaar. Verdeel de speculoos over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de ijskast.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Meng voor de vulling de roomkaas, gecondenseerde melk, citroensap en vanille zaadjes met een handmixer goed onder elkaar.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Meng voor de vulling de roomkaas, gecondenseerde melk, citroensap en vanille zaadjes met een handmixer goed onder elkaar.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Klop vervolgens de room op tot stijve pieken. Meng de room voorzichtig onder het beslag met een spatel.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Klop vervolgens de room op tot stijve pieken. Meng de room voorzichtig onder het beslag met een spatel.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Snij ongeveer 2 cm van de Lotus® Madeleines. Neem de vorm uit de ijskast en schik de madeleines, met de gesneden kant naar beneden, rondom de buitenkant om zo een kraag te vormen (zie foto). Giet het roomkaasbeslag erin en zet in de ijskast voor 12u.
Kaastaart met Lotus® Madeleine rand
Snij ongeveer 2 cm van de Lotus® Madeleines. Neem de vorm uit de ijskast en schik de madeleines, met de gesneden kant naar beneden, rondom de buitenkant om zo een kraag te vormen (zie foto). Giet het roomkaasbeslag erin en zet in de ijskast voor 12u.