« Overal ter wereld genieten mensen van de unieke smaak van Lotus Speculoos. »

~ JAN BOONE, CEO ~

De authentieke gekaramelliseerde smaak van Lotus Speculoos wordt gewaardeerd door jong en oud over de hele wereld. Daar zijn we bij Lotus Bakeries bijzonder trots op. Het motiveert ons om dezelfde hoge normen toe te passen als in het begin, met dezelfde toewijding en vakmanschap.

De pure ambacht
van bakker Boone

In 1932 maakte Belgische bakker Jan Boone een gekarameliseerd koekje uit enkel natuurlijke ingrediënten. Hij noemde het Lotus, naar de bloem die symbool staat voor zuiverheid.

Koffie + Lotus =
the perfect match

In de jaren ’50 begon bakker Boone zijn Speculoos individueel te verpakken. Hij introduceerde ze in horecazaken als ‘koekje voor bij de koffie’. Het concept sloeg in als een bom. Want koffie en Lotus Speculoos vullen elkaar aan. Ze boosten elkaars smaak en vormen het perfecte duo.

Koekje verovert
de wereld

De populariteit van Lotus Speculoos steeg enorm over de jaren én de grenzen heen. Van een caffè latte tot een espresso to go: wereldwijd vragen koffiedrinkers om een Lotus. Internationaal wordt het koekje Lotus Biscoff, een samentrekking van ‘Biscuit with coffee’. genoemd.

Some things never change… Gelukkig!

Vandaag is Lotus Bakeries nog steeds een familiebedrijf. De ingrediënten van onze Speculoos zijn nog steeds even puur, de smaak even uniek, het koekje even knapperig. Jaarlijks rollen er 6 miljard Lotus Speculoosjes uit de oven. Daar wordt op 6 continenten van gesmuld.

Meer dan
een koekje alleen

Intussen is de speculoos veel meer dan een koekje voor bij de koffie. Creatieve chefs gebruiken het ook als ingrediënt in de keuken en dit in verrukkelijke desserts als tiramisu of speculoosmousse.

Benieuwd naar enkele recepten?

In goed gezelschap

Door de jaren heen kreeg onze Speculoos er smakelijk gezelschap bij: de Suzy wafel, Zebra, Madeleine, Frangipane, Dinosaurus, Speculoospasta, Speculoosijs, … Stuk voor stuk heerlijke specialiteiten om van te genieten!

Ontdek al onze producten