Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Als je lekkere dingen samenbrengt, is het resultaat meestal om duimen en vingers van af te likken. Zeker met Biscoff® - The Original Speculoos als finishing touch.
- 600 g peren (ongeveer 4 stuks)
- 350 g verse vijgen (ongeveer 8 stuks)
- 500 g geleisuiker
- sap van 1 citroen
- ½ kaneelstokje
- 6-8 Biscoff® koekjes
-
1
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
-
2
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
-
3
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
-
4
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
-
5
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
-
6
Verkruimel de Biscoff® met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
-
7
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Verkruimel de Biscoff® met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Verkruimel de Biscoff® met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.
Confituur van vijgen en peren met Biscoff® crumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.