Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Het geheim van dit snoezige dessert zit ‘m in de gedroomde combinatie van koffie met Biscoff® - The Original Speculoos. En die vind je als smakelijke verrassing in het hart van iedere cupcake.
Voor 6 cupcakes
Voor de cupcakes
• 160 g boter, op kamertemperatuur
• 60 g suiker
• 1 ei, op kamertemperatuur
• 60 g zelfrijzende bloem
• 1 el melk
Voor de vulling en de crème
• 40 Lotus® Biscoff® koekjes
• 1 kop warme koffie
• 100 g margarine
• 100 g poedersuiker
-
1
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.
-
3
Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.
-
4
Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig beslag ontstaat.
-
5
Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.
-
6
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.
-
7
Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor.
Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit. -
8
Maak de vulling en de crème. Leg de Biscoff® koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.
-
9
Schep voorzichtig de helft van de Biscoff® crème in de cupcakes. Snij het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.
-
10
Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.
-
11
Voeg de rest van de Biscoff® crème toe aan de boter en mix onder elkaar op een lage stand.
-
12
Doe de Biscoff® botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Biscoff® crumble of verkruimelde Biscoff® koekjes.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig beslag ontstaat.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig beslag ontstaat.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor.
Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor.
Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak de vulling en de crème. Leg de Biscoff® koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Maak de vulling en de crème. Leg de Biscoff® koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Schep voorzichtig de helft van de Biscoff® crème in de cupcakes. Snij het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Schep voorzichtig de helft van de Biscoff® crème in de cupcakes. Snij het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Voeg de rest van de Biscoff® crème toe aan de boter en mix onder elkaar op een lage stand.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Voeg de rest van de Biscoff® crème toe aan de boter en mix onder elkaar op een lage stand.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Doe de Biscoff® botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Biscoff® crumble of verkruimelde Biscoff® koekjes.
Cupcake met Biscoff® en koffievulling
Doe de Biscoff® botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Biscoff® crumble of verkruimelde Biscoff® koekjes.