Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?

Ingrediënten

Voor 15 porties

Koekje:

  • 280 g bloem
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl grof zout
  • 110 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 180 g Biscoff® speculoospasta
  • 200 g bruine suiker
  • 105 g suiker
  • 1 ei + 1 eierdooier

Versiering:

  • Biscoff® koekjes
  • 400 g Biscoff® speculoospasta

Klaar in 10 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 2

    Meng alle droge ingrediënten. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed en zet opzij.

  • 3

    Meng de boter en de Biscoff® speculoospasta in een aparte kom tot het mengsel een homogene kleur heeft. 

  • 4

    Voeg vervolgens de bruine en witte suiker toe en meng nog eens 3 minuten.

  • 5

    Voeg de eieren toe en meng goed. Schraap indien nodig met een spatel de zijkanten van de kom.

  • 6

    Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Meng niet te lang.

  • 7

    Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken (één grote schep per koekje). Rol balletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

  • 8

    Bak gedurende 12-14 minuten, tot de randen van de koekjes krokant worden. Het is beter om de koekjes iets te weinig dan te lang te bakken.

  • 9

    Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Laat verder afkoelen op een rooster.

  • 10

    Lepel op elk koekje vervolgens ongeveer 1 el van de Biscoff® speculoospasta. (Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 30 seconden in de magnetron als de pasta te hard is.) Werk af met Biscoff® crumbs en een Biscoff® koekje.

Ontdek hier meer recepten

Versierde Biscoff® Donuts

Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff®.

Warme Biscoff® melk

Geniet van de smaak van warme melk en Biscoff®: een ideale opwarmer op een koude winterdag!

Biscoff® cheesecake

Iedereen houdt van cheesecake. Met een vleugje Biscoff® is het resultaat nóg verrassender!