Ingrediënten
Koekje:
- 280 g bloem
- ½ tl natriumbicarbonaat
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl grof zout
- 110 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 180 g Biscoff® speculoospasta
- 200 g bruine suiker
- 105 g suiker
- 1 ei + 1 eierdooier
Versiering:
- Biscoff® koekjes
- 400 g Biscoff® speculoospasta
Klaar in 10 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
2
Meng alle droge ingrediënten. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed en zet opzij.
-
3
Meng de boter en de Biscoff® speculoospasta in een aparte kom tot het mengsel een homogene kleur heeft.
-
4
Voeg vervolgens de bruine en witte suiker toe en meng nog eens 3 minuten.
-
5
Voeg de eieren toe en meng goed. Schraap indien nodig met een spatel de zijkanten van de kom.
-
6
Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Meng niet te lang.
-
7
Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken (één grote schep per koekje). Rol balletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
-
8
Bak gedurende 12-14 minuten, tot de randen van de koekjes krokant worden. Het is beter om de koekjes iets te weinig dan te lang te bakken.
-
9
Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Laat verder afkoelen op een rooster.
-
10
Lepel op elk koekje vervolgens ongeveer 1 el van de Biscoff® speculoospasta. (Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 30 seconden in de magnetron als de pasta te hard is.) Werk af met Biscoff® crumbs en een Biscoff® koekje.
Ontdek hier meer recepten
Versierde Biscoff® Donuts
Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff®.
Warme Biscoff® melk
Geniet van de smaak van warme melk en Biscoff®: een ideale opwarmer op een koude winterdag!
Biscoff® cheesecake
Iedereen houdt van cheesecake. Met een vleugje Biscoff® is het resultaat nóg verrassender!