Ingrediënten
- 375 g Biscoff® koekjes (verkruimeld, of Biscoff crumbs)
- 135 g boter (gesmolten)
- 280 g roomkaas
- 200 g room (vetarm)
- 70 g + 100 g Biscoff® speculoospasta
- 450 g appels (geschild en in blokjes gesneden)
- 30 g boter
Om te serveren:
- Biscoff® koekjes (verkruimeld)
- Biscoff® speculoospasta
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de verkruimelde Biscoff koekjes bij de boter en meng goed. Doe het mengsel in een ronde taartvorm van 28 cm. Druk de koekjeskorst met je handen stevig tegen de bodem en zijkanten.
-
2
Zet 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen.
-
3
Meng de roomkaas, room en 70 g Biscoff speculoospasta met een elektrische handmixer tot een romig mengsel.
-
4
Bestrijk de gebakken koekjesbodem met 100 g Biscoff speculoospasta. Bedek met de roomkaasvulling en zet 3 uur in de koelkast. Zorg ervoor dat de vulling volledig opgesteven is.
-
5
Schil de appelen en snij in blokjes.
-
6
Bak de appelblokjes in een pan met boter tot ze goudbruin en zacht zijn.
-
7
Haal de taartbodem uit de koelkast en voeg de appelblokjes toe.
-
8
Bestrooi met wat extra verkruimelde Biscoff koekjes en besprenkel met gesmolten Biscoff speculoospasta.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® latte
Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte.
Bladerdeegboom met biscoff®
Pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. Een kerstboom om van te smullen!
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.