Choculoosmousse
Dankzij een verrassend nieuwe twist aan het gekende recept creëer je een delicieus dessert waarvoor elke chocoladefan onverbiddelijk door de knieën gaat. En maak genoeg om nog een keertje bij te scheppen.
- 200 g pure chocolade
- 200 g Biscoff® speculoospasta
- 5 eieren
- 2 dl slagroom
-
1
Smelt de chocolade en speculoospasta samen in de microgolfoven of in een bain-marie. Laat even rusten alvorens beide onder elkaar te roeren.
-
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Hou apart. Klop de slagroom op en hou eveneens apart.
-
3
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocoladespeculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
-
4
Schep voorzichtig het eiwitschuim onder het beslag en spatel er dan de opgeklopte slagroom onder.
-
5
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.
Choculoosmousse
Smelt de chocolade en speculoospasta samen in de microgolfoven of in een bain-marie. Laat even rusten alvorens beide onder elkaar te roeren.
Choculoosmousse
Smelt de chocolade en speculoospasta samen in de microgolfoven of in een bain-marie. Laat even rusten alvorens beide onder elkaar te roeren.
Choculoosmousse
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Hou apart. Klop de slagroom op en hou eveneens apart.
Choculoosmousse
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Hou apart. Klop de slagroom op en hou eveneens apart.
Choculoosmousse
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocoladespeculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
Choculoosmousse
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocoladespeculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
Choculoosmousse
Schep voorzichtig het eiwitschuim onder het beslag en spatel er dan de opgeklopte slagroom onder.
Choculoosmousse
Schep voorzichtig het eiwitschuim onder het beslag en spatel er dan de opgeklopte slagroom onder.
Choculoosmousse
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.
Choculoosmousse
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.