Biscoff® Halloween-cheesecake

Heerlijk en zoet. Griezelig en spooky. Neem je klanten mee op een Biscoff® Halloweentocht.

  • 250 g Biscoff® koekjes of crumbs
  • 85 g boter
  • 300 g zachte roomkaas
  • 50 g superfijne suiker
  • 220 g Biscoff® speculoospasta
  • 300 ml volle room (40% vet)
  • 80 g Biscoff® speculoospasta
  • 1

    Maal de Biscoff® koekjes of gebruik kant-en-klare Biscoff® crumbs. Meng met de gesmolten boter en de suiker tot een homogeen mengsel. Dit wordt de basis van de cheesecake.

  • 2

    Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø23 cm) en druk goed aan om een dikke korst te vormen. Zet in de koelkast.

  • 3

    Neem een grote kom. Klop hierin de roomkaas en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.

  • 4

    Klop in een andere kom de volle room tot er zich piekjes vormen.

  • 5

    Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.

  • 6

    Bedek de koekjesbodem met de Biscoff® speculoospasta. Strijk glad met een lepel. Schep er het cheesecakemengsel over en zet in de koelkast.

  • 7

    Laat een nacht of minstens 8-10 uur in de koelkast staan.

  • 8

    Als de cheesecake afgekoeld en stevig is, smelt je de Biscoff® speculoospasta en doe je de pasta in een spuitzak. Spuit dunne cirkels op de cheesecake. Trek met een satéprikker strepen naar de buitenkant van de cheesecake, zodat er een spinnenweb ontstaat (zie afbeelding). Bewaar in de koelkast en serveer!

Stap
01
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Maal de Biscoff® koekjes of gebruik kant-en-klare Biscoff® crumbs. Meng met de gesmolten boter en de suiker tot een homogeen mengsel. Dit wordt de basis van de cheesecake.

Stap
02
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø23 cm) en druk goed aan om een dikke korst te vormen. Zet in de koelkast.

Stap
03
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Neem een grote kom. Klop hierin de roomkaas en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.

Stap
04
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Klop in een andere kom de volle room tot er zich piekjes vormen.

Stap
05
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.

Stap
06
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Bedek de koekjesbodem met de Biscoff® speculoospasta. Strijk glad met een lepel. Schep er het cheesecakemengsel over en zet in de koelkast.

Stap
07
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Laat een nacht of minstens 8-10 uur in de koelkast staan.

Stap
08
08

Biscoff® Halloween-cheesecake

Als de cheesecake afgekoeld en stevig is, smelt je de Biscoff® speculoospasta en doe je de pasta in een spuitzak. Spuit dunne cirkels op de cheesecake. Trek met een satéprikker strepen naar de buitenkant van de cheesecake, zodat er een spinnenweb ontstaat (zie afbeelding). Bewaar in de koelkast en serveer!

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® Halloween-grafsteenmousse

Heerlijk en zoet. Griezelig en spooky. Neem je klanten mee op een Biscoff® Halloweentocht

Biscoff® Halloween-koekjes

Heerlijk en zoet. Griezelig en spooky. Neem je klanten mee op een Biscoff® koekjes Halloweentocht.

Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!