Choculoosmousse

30 minuten, bereiden in 5 stappen

Dankzij een verrassend nieuwe twist aan het gekende recept creëer je een delicieus dessert waarvoor elke chocoladefan onverbiddelijk door de knieën gaat. En maak genoeg om nog een keertje bij te scheppen.

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g Biscoff® speculoospasta
  • 5 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 1

    Smelt de chocolade en speculoospasta samen in de microgolfoven of in een bain-marie. Laat even rusten alvorens beide onder elkaar te roeren.

  • 2

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Hou apart. Klop de slagroom op en hou eveneens apart.

  • 3

    Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocoladespeculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.

  • 4

    Schep voorzichtig het eiwitschuim onder het beslag en spatel er dan de opgeklopte slagroom onder.

  • 5

    Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.

Stap
01
05

Choculoosmousse

Smelt de chocolade en speculoospasta samen in de microgolfoven of in een bain-marie. Laat even rusten alvorens beide onder elkaar te roeren.

Stap
02
05

Choculoosmousse

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Hou apart. Klop de slagroom op en hou eveneens apart.

Stap
03
05

Choculoosmousse

Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocoladespeculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.

Stap
04
05

Choculoosmousse

Schep voorzichtig het eiwitschuim onder het beslag en spatel er dan de opgeklopte slagroom onder.

Stap
05
05

Choculoosmousse

Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.

Vorige
Volgende