Nussecken met Biscoff®

geef deze traditionele duitse koekjes een twist door ze in smeuïge Biscoff® te dippen. een dessert dat iedereen zal bekoren!

Deeg:

  • 130 g boter
  • 130 g suiker
  • 2 eieren
  • 300 g bloem + extra om het werkblad te bestuiven
  • 1 tl bakpoeder

Vulling:

  • 4 el abrikozenjam
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 100 g hazelnootmeel
  • 100 g fijngehakte hazelnoten
  • 100 g Biscoff® koekjes (verkruimeld)

Topping:

  • 4 el Biscoff® speculoospasta
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik een keukenmachine met menghaak. Voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop tot alles goed gemengd is. Vervang de menghaak door de deeghaak. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe samen met de rest van het deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.

  • 2

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit (1 cm dik) op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg op een bakplaat (groot genoeg en bekleed met bakpapier). Je kan het deeg ook uitgieten op een met bakpapier beklede bakplaat en aandrukken tot een gelijkmatige bodem van 1 cm dik.

  • 3

    Vulling: doe het hazelnootmeel, de fijngehakte hazelnoten en de verkruimelde Biscoff koekjes in een grote kom.

  • 4

    Doe de boter en de suiker in een steelpan. Laat smelten op een middelhoog vuur. Doe er de noten bij en meng met een lepel.

  • 5

    Verdeel de abrikozenjam over het deeg en voeg het notenmengsel toe. Verdeel gelijkmatig. Zet 25-30 minuten in de oven. Laat kort afkoelen. Snij de Nussecken in driehoekjes terwijl ze nog warm zijn.

  • 6

    Verwarm de Biscoff® speculoospasta in de magnetron tot deze vloeibaar is. Dip 1 hoek van elk driehoekje in de Biscoff® speculoospasta of trek er een lijn overheen.

Stap
01
06

Nussecken met Biscoff®

Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik een keukenmachine met menghaak. Voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop tot alles goed gemengd is. Vervang de menghaak door de deeghaak. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe samen met de rest van het deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.

Stap
02
06

Nussecken met Biscoff®

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit (1 cm dik) op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg op een bakplaat (groot genoeg en bekleed met bakpapier). Je kan het deeg ook uitgieten op een met bakpapier beklede bakplaat en aandrukken tot een gelijkmatige bodem van 1 cm dik.

Stap
03
06

Nussecken met Biscoff®

Vulling: doe het hazelnootmeel, de fijngehakte hazelnoten en de verkruimelde Biscoff koekjes in een grote kom.

Stap
04
06

Nussecken met Biscoff®

Doe de boter en de suiker in een steelpan. Laat smelten op een middelhoog vuur. Doe er de noten bij en meng met een lepel.

Stap
05
06

Nussecken met Biscoff®

Verdeel de abrikozenjam over het deeg en voeg het notenmengsel toe. Verdeel gelijkmatig. Zet 25-30 minuten in de oven. Laat kort afkoelen. Snij de Nussecken in driehoekjes terwijl ze nog warm zijn.

Stap
06
06

Nussecken met Biscoff®

Verwarm de Biscoff® speculoospasta in de magnetron tot deze vloeibaar is. Dip 1 hoek van elk driehoekje in de Biscoff® speculoospasta of trek er een lijn overheen.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten!

Virgin eggnog met Biscoff®

een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een biscoff® twist

Kaastaart met Lotus® Madeleine rand

Je houdt van speculoos en ook van Lotus® madeleines, je houdt van zoet maar ook van fris, dan zal deze kaastaart je smaakpapillen in de zevende hemel brengen.

Linzerkoekjes met Biscoff®

een feestelijk koekje met alles wat biscoff® zo heerlijk maakt