Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.
- +/- 12 Lotus Madeleines chocolade
- 305 g (1 blik) gecondenseerde melk
- 500 ml slagroom (40% vet)
- 500 g mascarpone
- 5 bananen, in schijfjes snijden
- Sap van ½ citroen
- +/- 7 Lotus Speculoos koekjes
- 500 ml vanille pudding
- 70 g donkere chocolade, fijn hakken
- 100 g geroosterde hazelnoten, grof hakken
- 2 el poedersuiker
-
1
Plaats het blik gecondenseerde melk in een pot met water. Breng gedurende 2 uren aan de kook (zo krijg je caramel). Haal uit de pot en laat afkoelen.
-
2
Klop ondertussen de room samen met de mascarpone stijf met behulp van een elektrische mixer.
-
3
Snij de bananen in schijfjes, doe ze in een kommetje en besprenkel met het citroensap. Meng onder elkaar.
-
4
Snij de Lotus Madeleines in twee en plaats met de gesneden kant naar boven (zie foto) tegen de rand van een doorzichtige schaal van 24 cm omtrek.
-
5
Leg onderaan de Lotus Speculooskoekjes en doe daarop de vanillepudding en de helft van de bananenschijfjes.
-
6
Open het potje gecondenseerde melk, die nu caramel is geworden, en schep de inhoud ervan op de bananenschijfjes. Strooi er de gehakte donkere chocolade en de geroosterde hazelnoten over en de resterende bananenschijfjes (bewaar nog een beetje van alles voor de afwerking).
-
7
Smeer voorzichtig de mascarpone crème over het geheel en werk af met extra gehakte chocolade, hazelnoten en bananenschijfjes. Strooi er als finishing touch nog wat poedersuiker over en serveer.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Plaats het blik gecondenseerde melk in een pot met water. Breng gedurende 2 uren aan de kook (zo krijg je caramel). Haal uit de pot en laat afkoelen.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Plaats het blik gecondenseerde melk in een pot met water. Breng gedurende 2 uren aan de kook (zo krijg je caramel). Haal uit de pot en laat afkoelen.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Klop ondertussen de room samen met de mascarpone stijf met behulp van een elektrische mixer.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Klop ondertussen de room samen met de mascarpone stijf met behulp van een elektrische mixer.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Snij de bananen in schijfjes, doe ze in een kommetje en besprenkel met het citroensap. Meng onder elkaar.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Snij de bananen in schijfjes, doe ze in een kommetje en besprenkel met het citroensap. Meng onder elkaar.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Snij de Lotus Madeleines in twee en plaats met de gesneden kant naar boven (zie foto) tegen de rand van een doorzichtige schaal van 24 cm omtrek.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Snij de Lotus Madeleines in twee en plaats met de gesneden kant naar boven (zie foto) tegen de rand van een doorzichtige schaal van 24 cm omtrek.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Leg onderaan de Lotus Speculooskoekjes en doe daarop de vanillepudding en de helft van de bananenschijfjes.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Leg onderaan de Lotus Speculooskoekjes en doe daarop de vanillepudding en de helft van de bananenschijfjes.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Open het potje gecondenseerde melk, die nu caramel is geworden, en schep de inhoud ervan op de bananenschijfjes. Strooi er de gehakte donkere chocolade en de geroosterde hazelnoten over en de resterende bananenschijfjes (bewaar nog een beetje van alles voor de afwerking).
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Open het potje gecondenseerde melk, die nu caramel is geworden, en schep de inhoud ervan op de bananenschijfjes. Strooi er de gehakte donkere chocolade en de geroosterde hazelnoten over en de resterende bananenschijfjes (bewaar nog een beetje van alles voor de afwerking).
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Smeer voorzichtig de mascarpone crème over het geheel en werk af met extra gehakte chocolade, hazelnoten en bananenschijfjes. Strooi er als finishing touch nog wat poedersuiker over en serveer.
Trifle met Lotus® Madeleines en banaan
Smeer voorzichtig de mascarpone crème over het geheel en werk af met extra gehakte chocolade, hazelnoten en bananenschijfjes. Strooi er als finishing touch nog wat poedersuiker over en serveer.