Biscoff® tulband

Een prachtige tulbandcake die tijdens de feestdagen alle aandacht zal trekken. Extra lekker dankzij de originele Biscoff® touch.

  • 360 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl zout
  • 230 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 230 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 350 g kristalsuiker
  • 6 grote eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 el vanille-extract
  • 200 ml volle melk

Topping:

  • 6 el Biscoff® speculoospasta
  • 2 Biscoff® koekjes (verkruimeld)
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Meng de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout in een grote kom.

  • 3

    Klop in een keukenmachine de boter en de roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en klop verder op gemiddelde snelheid tot het mengsel licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).

  • 4

    Voeg één voor één 3 eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig opgenomen is alvorens je het volgende toevoegt. Voeg vervolgens 3 el van het bloemmengsel toe en daarna de overige 3 eieren (opnieuw één voor één). Klop het vanille-extract door het mengsel.

  • 5

    Voeg ⅓ van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid. Voeg de helft van de melk toe en meng. Doe zo verder met de rest van het bloemmengsel en de melk.

  • 6

    Beboter en bebloem een tulbandvorm van 24 cm of vet in met een bakspray met bloem.

  • 7

    Giet het beslag in de vorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.

  • 8

    Bak 45 minuten of tot de cake goudbruin is. Als je er met een tandenstoker in prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de cake gaar.

  • 9

    Laat 20 minuten afkoelen in de bakvorm. Keer om op een rooster en laat volledig afkoelen.

  • 10

    Smelt de Biscoff® speculoospasta tot deze vloeibaar is. Giet over de tulband en werk af met verkruimelde Biscoff® koekjes.

Stap
01
10

Biscoff® tulband

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap
02
10

Biscoff® tulband

Meng de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout in een grote kom.

Stap
03
10

Biscoff® tulband

Klop in een keukenmachine de boter en de roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en klop verder op gemiddelde snelheid tot het mengsel licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).

Stap
04
10

Biscoff® tulband

Voeg één voor één 3 eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig opgenomen is alvorens je het volgende toevoegt. Voeg vervolgens 3 el van het bloemmengsel toe en daarna de overige 3 eieren (opnieuw één voor één). Klop het vanille-extract door het mengsel.

Stap
05
10

Biscoff® tulband

Voeg ⅓ van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid. Voeg de helft van de melk toe en meng. Doe zo verder met de rest van het bloemmengsel en de melk.

Stap
06
10

Biscoff® tulband

Beboter en bebloem een tulbandvorm van 24 cm of vet in met een bakspray met bloem.

Stap
07
10

Biscoff® tulband

Giet het beslag in de vorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Stap
08
10

Biscoff® tulband

Bak 45 minuten of tot de cake goudbruin is. Als je er met een tandenstoker in prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de cake gaar.

Stap
09
10

Biscoff® tulband

Laat 20 minuten afkoelen in de bakvorm. Keer om op een rooster en laat volledig afkoelen.

Stap
10
10

Biscoff® tulband

Smelt de Biscoff® speculoospasta tot deze vloeibaar is. Giet over de tulband en werk af met verkruimelde Biscoff® koekjes.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Virgin eggnog met Biscoff®

Een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een Biscoff® twist.

Appeltaart met Biscoff®

een heerlijke appeltaart met een Biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest.

Trifle met Lotus® Madeleines en banaan

Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.