Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje Biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie.

Taart:

  • 320 g lichtbruine suiker
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 210 g Biscoff® speculoospasta
  • 170 g yoghurt (kamertemperatuur)
  • 180 ml plantaardige olie
  • 3 tl vanille-extract
  • 3/4 tl zout
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Versiering:

  • 450 g Biscoff® speculoospasta
  • 75 g Biscoff® crumbs
  • 40 g witte chocolade (fijngehakt)
  • 14 Biscoff® koekjes
  • 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.

  • 2

    Klop de eieren en de suiker 1 minuut tot een luchtig mengsel.

  • 3

    Klop er de Biscoff® speculoospasta door. Laat de Biscoff® speculoospasta eventueel eerst 15 seconden smelten in de magnetron.

  • 4

    Voeg de yoghurt, de olie, het vanille-extract en het zout toe en klop tot een glad mengsel.

  • 5

    Doe het mengsel in de keukenmachine. Zeef er de bloem bij en voeg het bakpoeder toe. Meng met de menghaak tot een gladde massa.

  • 6

    Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Als je met een tandenstoker in de taart prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de taart klaar.

  • 7

    Laat de taart 20 minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de bakvorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  • 8

    Bestrijk de afgekoelde taart met behulp van een spatel met Biscoff® speculoospasta. Als je wil, kan je een mooi wervelpatroon maken.

  • 9

    Bestrooi eerst met Biscoff® crumbs en vervolgens met wat gehakte witte chocolade.

  • 10

    Snijd de taart in vierkante stukjes en leg op elk stukje een Biscoff® koekje.

     

Stap
01
10

Biscoff® sheet cake

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap
02
10

Biscoff® sheet cake

Klop de eieren en de suiker 1 minuut tot een luchtig mengsel.

Stap
03
10

Biscoff® sheet cake

Klop er de Biscoff® speculoospasta door. Laat de Biscoff® speculoospasta eventueel eerst 15 seconden smelten in de magnetron.

Stap
04
10

Biscoff® sheet cake

Voeg de yoghurt, de olie, het vanille-extract en het zout toe en klop tot een glad mengsel.

Stap
05
10

Biscoff® sheet cake

Doe het mengsel in de keukenmachine. Zeef er de bloem bij en voeg het bakpoeder toe. Meng met de menghaak tot een gladde massa.

Stap
06
10

Biscoff® sheet cake

Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Als je met een tandenstoker in de taart prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de taart klaar.

Stap
07
10

Biscoff® sheet cake

Laat de taart 20 minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de bakvorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap
08
10

Biscoff® sheet cake

Bestrijk de afgekoelde taart met behulp van een spatel met Biscoff® speculoospasta. Als je wil, kan je een mooi wervelpatroon maken.

Stap
09
10

Biscoff® sheet cake

Bestrooi eerst met Biscoff® crumbs en vervolgens met wat gehakte witte chocolade.

Stap
10
10

Biscoff® sheet cake

Snijd de taart in vierkante stukjes en leg op elk stukje een Biscoff® koekje.

 

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff® speculoospasta 

Biscoff® blondie

Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Biscoff® en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge biscoff® speculoospasta