Chocoladeterrine met Biscoff®

30 minuten, bereiden in 7 stappen

Deze lekkernij brengt je laag na laag in verrukking. En al is deze lasagne van chocolade en Biscoff® - The Original Speculoos verrassend makkelijk te bereiden, scoren doe je zeker.

Zutaten Schokoladenterrine mit Lotus Biscoff
  • 200 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 200 g Biscoff®
  • verse frambozen en poedersuiker, voor de afwerking
  • 1

    Smelt de chocolade in een bain-marie.

  • 2

    Splits de eieren. Meng een voor een de eierdooiers onder de gesmolten chocolade. Haal de kom van het vuur.

  • 3

    Klop de eiwitten stijf en spatel onder de chocolade.

  • 4

    Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie. Schik een laag speculoos in de vorm en bedek met een laag chocolademousse. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.

  • 5

    Laat enkele uren, maar liefst een nacht, opstijven in de koelkast.

  • 6

    Stort de terrine vlak voor het serveren uit op een schotel.

  • 7

    Werk af met frambozen en poedersuiker.

Zutaten Schokoladenterrine mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Smelt de chocolade in een bain-marie.

Stap
02
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Splits de eieren. Meng een voor een de eierdooiers onder de gesmolten chocolade. Haal de kom van het vuur.

Stap
03
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Klop de eiwitten stijf en spatel onder de chocolade.

Stap
04
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie. Schik een laag speculoos in de vorm en bedek met een laag chocolademousse. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.

Stap
05
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Laat enkele uren, maar liefst een nacht, opstijven in de koelkast.

Stap
06
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Stort de terrine vlak voor het serveren uit op een schotel.

Stap
07
07

Chocoladeterrine met Biscoff®

Werk af met frambozen en poedersuiker.

Vorige
Volgende
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit

Doe de meest verwende lekkerbekken watertanden, maak er een kleur- en smaakfestijn van dankzij deze overheerlijke kwarktaart met rode bosvruchten.