Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Doe de meest verwende lekkerbekken watertanden, maak er een kleur- en smaakfestijn van dankzij deze overheerlijke kwarktaart met rode bosvruchten.
- 7 gelatineblaadjes
- 1 kg rood fruit, eventueel uit de diepvries
- 650 g suiker
- 250 g Biscoff®
- 70 g boter
- 2 dl slagroom
- 4 eierdooiers
- 500 g plattekaas
- sap van ½ citroen
- 1 dl aardbeienlikeur
- vers zomerfruit, voor de afwerking
-
1
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
-
2
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Hou de coulis apart voor de afwerking.
-
3
Verkruimel de Lotus® Biscoff® met een deegrol. Smelt de boter en meng onder de Biscoff®. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
-
4
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
-
5
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
-
6
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
-
7
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
-
8
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Hou de coulis apart voor de afwerking.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Hou de coulis apart voor de afwerking.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Verkruimel de Lotus® Biscoff® met een deegrol. Smelt de boter en meng onder de Biscoff®. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Verkruimel de Lotus® Biscoff® met een deegrol. Smelt de boter en meng onder de Biscoff®. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit
Kwarktaart met Biscoff® en rood fruit
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit
Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®
Verzot op cheesecake? Dan ga je van deze variant vast helemaal uit je dak. Op voorwaarde dat iedereen eraf kan blijven terwijl hij een nachtje in de ijskast staat.