Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

45 minuten, bereiden in 6 stappen

Verzot op cheesecake? Dan ga je van deze variant vast helemaal uit je dak. Op voorwaarde dat iedereen eraf kan blijven terwijl hij een nachtje in de ijskast staat.

  • 250 g witte chocolade
  • 250 g Lotus® Biscoff®
  • 150 g boter
  • ½ dl room
  • 250 g mascarpone
  • 1

    Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze langzaam
    smelten in een bain-marie, niet in de microgolfoven. Laat de
    gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 2

    Maal de Biscoff® fijn in een blender. Smelt de boter en
    meng met 200 g gemalen speculoos.

  • 3

    Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier; zorg
    ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het
    bakpapier grondig in.

  • 4

    Druk het Biscoff® mengsel goed aan op de bodem van de
    bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.

  • 5

    Meng de room met de mascarpone. Spatel ook de witte
    chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in
    de bakvorm en zet in de koelkast. Laat de taart 1 nacht
    opstijven.

  • 6

    Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de
    taart om het ontvormen te vergemakkelijken. Werk de taart
    af met de rest van de gemalen Biscoff®.

Stap
01
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze langzaam
smelten in een bain-marie, niet in de microgolfoven. Laat de
gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap
02
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Maal de Biscoff® fijn in een blender. Smelt de boter en
meng met 200 g gemalen speculoos.

Stap
03
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier; zorg
ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het
bakpapier grondig in.

Stap
04
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Druk het Biscoff® mengsel goed aan op de bodem van de
bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.

Stap
05
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Meng de room met de mascarpone. Spatel ook de witte
chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in
de bakvorm en zet in de koelkast. Laat de taart 1 nacht
opstijven.

Stap
06
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de
taart om het ontvormen te vergemakkelijken. Werk de taart
af met de rest van de gemalen Biscoff®.

Vorige
Volgende