Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

45 minuten, bereiden in 6 stappen

Verzot op cheesecake? Dan ga je van deze variant vast helemaal uit je dak. Op voorwaarde dat iedereen eraf kan blijven terwijl hij een nachtje in de ijskast staat.

Voor 6 personen

• 250 g witte chocolade
• 250 g Lotus® Biscoff®
• 150 g boter
• ½ dl room
• 250 g mascarpone

  • 1

    Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze langzaam
    smelten in een bain-marie, niet in de microgolfoven. Laat de
    gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 2

    Maal de Biscoff® fijn in een blender. Smelt de boter en
    meng met 200 g gemalen speculoos.

  • 3

    Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier; zorg
    ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het
    bakpapier grondig in.

  • 4

    Druk het Biscoff® mengsel goed aan op de bodem van de
    bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.

  • 5

    Meng de room met de mascarpone. Spatel ook de witte
    chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in
    de bakvorm en zet in de koelkast. Laat de taart 1 nacht
    opstijven.

  • 6

    Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de
    taart om het ontvormen te vergemakkelijken. Werk de taart
    af met de rest van de gemalen Biscoff®.

Stap
01
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze langzaam
smelten in een bain-marie, niet in de microgolfoven. Laat de
gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap
02
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Maal de Biscoff® fijn in een blender. Smelt de boter en
meng met 200 g gemalen speculoos.

Stap
03
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier; zorg
ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het
bakpapier grondig in.

Stap
04
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Druk het Biscoff® mengsel goed aan op de bodem van de
bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.

Stap
05
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Meng de room met de mascarpone. Spatel ook de witte
chocolade onder de mascarpone. Schep dit beslag in
de bakvorm en zet in de koelkast. Laat de taart 1 nacht
opstijven.

Stap
06
06

Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Ga voor het serveren met een mesje langs de rand van de
taart om het ontvormen te vergemakkelijken. Werk de taart
af met de rest van de gemalen Biscoff®.

Vorige
Volgende