Truffels met witte chocolade en Biscoff®

heerlijke truffels met witte chocolade en een Biscoff® touch: de ultieme lekkernij voor elk feest.

Truffels:

  • 32 Biscoff® koekjes (220 g)
  • 40 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 20 g Biscoff® speculoospasta
  • 2 el melk
  • 250 g witte chocolade (in gelijke stukjes of chocoladeschilfers)

Topping:

  • 1/2 el Biscoff® speculoospasta
  • 1

    Doe de Biscoff® koekjes in een keukenmachine en maal tot een fijne, zandachtige consistentie. Hou 1 el verkruimelde Biscoff® koekjes opzij voor de topping.

  • 2

    Doe de roomkaas en de Biscoff speculoospasta bij de gemalen koekjes en meng. Voeg langzaam de melk toe (1 eetlepel per keer) tot er een deeg ontstaat.

  • 3

    Doe het deeg in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.

  • 4

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 5

    Rol het afgekoelde deeg in balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en zet nog eens 10 minuten in de koelkast.

  • 6

    Smelt en tempereer de witte chocolade. Dip de balletjes in de gesmolten chocolade en leg ze terug op de bakplaat. Versier de truffels met gesmolten Biscoff® speculoospasta en bestrooi met de rest van de verkruimelde Biscoff® koekjes.

Stap
01
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Doe de Biscoff® koekjes in een keukenmachine en maal tot een fijne, zandachtige consistentie. Hou 1 el verkruimelde Biscoff® koekjes opzij voor de topping.

Stap
02
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Doe de roomkaas en de Biscoff speculoospasta bij de gemalen koekjes en meng. Voeg langzaam de melk toe (1 eetlepel per keer) tot er een deeg ontstaat.

Stap
03
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Doe het deeg in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.

Stap
04
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap
05
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Rol het afgekoelde deeg in balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en zet nog eens 10 minuten in de koelkast.

Stap
06
06

Truffels met witte chocolade en Biscoff®

Smelt en tempereer de witte chocolade. Dip de balletjes in de gesmolten chocolade en leg ze terug op de bakplaat. Versier de truffels met gesmolten Biscoff® speculoospasta en bestrooi met de rest van de verkruimelde Biscoff® koekjes.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten!

Virgin eggnog met Biscoff®

Een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een Biscoff® twist.

Soezen met Biscoff®

Imponeer met dit verfijnde dessert: een feestelijk hoogtepunt boordevol Biscoff®.

Terrine van Lotus® Madeleines

Je houdt van Lotus® Madeleines, witte chocolade en frambozen? Dan ben je hier aan het juiste adres, deze terrine heeft het allemaal.