Appeltaart met Biscoff®

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Biscoff® - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff
  • 250 g bloem
  • 130 g suiker
  • 175 g zachte boter
  • 4 tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 1 kg appels
  • 250 g Biscoff®
  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 2

    Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
    en 1,5 ei tot een glad deeg.

  • 3

    Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
    een ingevette taartvorm mee.

  • 4

    Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
    3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Biscoff®
    (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

  • 5

    Vul de taartvorm met de appels.

  • 6

    Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
    en dek de appels af in een rasterpatroon.

  • 7

    Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
    Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Appeltaart met Biscoff®

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap
02
07

Appeltaart met Biscoff®

Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
en 1,5 ei tot een glad deeg.

Stap
03
07

Appeltaart met Biscoff®

Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
een ingevette taartvorm mee.

Stap
04
07

Appeltaart met Biscoff®

Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Biscoff®
(pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

Stap
05
07

Appeltaart met Biscoff®

Vul de taartvorm met de appels.

Stap
06
07

Appeltaart met Biscoff®

Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
en dek de appels af in een rasterpatroon.

Stap
07
07

Appeltaart met Biscoff®

Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Vorige
Volgende
Open appeltaart met Biscoff®

Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Biscoff® - The Original en til ze op een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.

Chocoladeterrine met Biscoff®

Deze lekkernij brengt je laag na laag in verrukking. En al is deze lasagne van chocolade en Biscoff® - The Original Speculoos verrassend makkelijk te bereiden, scoren doe je zeker.