Biscoff® mousse

We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff® versie: smeuïg en overheerlijk!

  • 500 g Biscoff® crumbs
  • 600 g Biscoff® speculoospasta
  • 12 eieren
  • 120 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 650 ml slagroom
  • 1

    Week de gelatineblaadjes in water.

  • 2

    Meng in een grote kom de eierdooiers en de suiker tot een lichte crème. Klop ongeveer 5 minuten op hoge snelheid tot je een romig mengsel hebt dat verdubbeld of verdrievoudigd is in omvang. 

  • 3

    Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en zet opzij.

  • 4

    Klop in een aparte kom de room tot de consistentie van slagroom en zet opzij.

  • 5

    Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 20 seconden in de magnetron. Doe vervolgens bij het ei-suikermengsel.

  • 6

    Doe een scheutje room in een kleine steelpan en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Verwarm op een middelhoog vuur tot de gelatine gesmolten is. Meng dit ook voorzichtig door het Biscoff® mengsel.

  • 7

    Spatel de slagroom voorzichtig door het Biscoff® mengsel.

  • 8

    Bedek de bodem van de serveerglaasjes met een laagje Biscoff® crumbs. Giet de mousse erin. Voeg naar wens halverwege het glaasje een extra laagje Biscoff® crumbs toe en vul verder aan met de mousse. Laat 5-6 uur afkoelen in de koelkast.

  • 9

    Werk de glaasjes met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond af met een toefje Biscoff® speculoospasta.

Stap
01
09

Biscoff® mousse

Week de gelatineblaadjes in water.

Stap
02
09

Biscoff® mousse

Meng in een grote kom de eierdooiers en de suiker tot een lichte crème. Klop ongeveer 5 minuten op hoge snelheid tot je een romig mengsel hebt dat verdubbeld of verdrievoudigd is in omvang. 

Stap
03
09

Biscoff® mousse

Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en zet opzij.

Stap
04
09

Biscoff® mousse

Klop in een aparte kom de room tot de consistentie van slagroom en zet opzij.

Stap
05
09

Biscoff® mousse

Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 20 seconden in de magnetron. Doe vervolgens bij het ei-suikermengsel.

Stap
06
09

Biscoff® mousse

Doe een scheutje room in een kleine steelpan en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Verwarm op een middelhoog vuur tot de gelatine gesmolten is. Meng dit ook voorzichtig door het Biscoff® mengsel.

Stap
07
09

Biscoff® mousse

Spatel de slagroom voorzichtig door het Biscoff® mengsel.

Stap
08
09

Biscoff® mousse

Bedek de bodem van de serveerglaasjes met een laagje Biscoff® crumbs. Giet de mousse erin. Voeg naar wens halverwege het glaasje een extra laagje Biscoff® crumbs toe en vul verder aan met de mousse. Laat 5-6 uur afkoelen in de koelkast.

Stap
09
09

Biscoff® mousse

Werk de glaasjes met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond af met een toefje Biscoff® speculoospasta.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® panna cotta 

Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®. 

Biscoff® affogato

Til dit Italiaanse dessert op basis van koffie naar een hoger niveau door een toefje Biscoff® toe te voegen aan de combinatie van vanille-ijs en een shot hete espresso

Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!