BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. een kerstboom om van te smullen!

Bladerdeegboom:

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 1/2 el gezouten boter
  • 3 el Biscoff® speculoospasta
  • 1 ei (losgeklopt)

Om te serveren:

  • Poedersuiker
  • Biscoff® speculoospasta als topping en om te dippen
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Leg 1 vel bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de boter en vervolgens met de Biscoff speculoospasta. Leg er het tweede vel bladerdeeg bovenop.

  • 3

    Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden insnijdingen met een afstand van ongeveer 2 cm. Hou het midden intact (zie afbeelding).

  • 4

    Draai elke strook deeg twee keer rond en druk de uiteinden op de bakplaat. Steek met een stervormpje sterretjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.

  • 5

    Bestrijk alles met het losgeklopte ei.

  • 6

    Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot de kerstboom knapperig en goudbruin is.

  • 7

    Smelt wat extra Biscoff speculoospasta in de magnetron en serveer als dip bij de bladerdeegboom.

  • 8

    Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met gesmolten Biscoff® als versiering.

Stap
01
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap
02
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Leg 1 vel bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de boter en vervolgens met de Biscoff speculoospasta. Leg er het tweede vel bladerdeeg bovenop.

Stap
03
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden insnijdingen met een afstand van ongeveer 2 cm. Hou het midden intact (zie afbeelding).

Stap
04
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Draai elke strook deeg twee keer rond en druk de uiteinden op de bakplaat. Steek met een stervormpje sterretjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.

Stap
05
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Bestrijk alles met het losgeklopte ei.

Stap
06
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot de kerstboom knapperig en goudbruin is.

Stap
07
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Smelt wat extra Biscoff speculoospasta in de magnetron en serveer als dip bij de bladerdeegboom.

Stap
08
08

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met gesmolten Biscoff® als versiering.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Virgin eggnog met Biscoff®

Een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een Biscoff® twist.

Trifle met Lotus® Madeleines en banaan

Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.

Nussecken met Biscoff®

geef deze traditionele duitse koekjes een twist door ze in smeuïge Biscoff® te dippen. een dessert dat iedereen zal bekoren!